Reünie 2023

Reünie 2023

De bewaking in Veenhuizen was in handen van de Koninklijke Marechaussee maar die werd op 1 juli 1942 omgedoopt in het korps Gestichtswacht. In juli ’43 werkten er 120 gestichtswachters. De gestichtswachter deed dienst bij de Nederlandse gevangenissen en Rijksasiels voor Psychopaten.

 

Vanaf de dag van de oprichting van het Korps 1 juli 1942 tot en met de dag van de opheffing op 1 februari 1984, zijn er 3086 gestichtswachters en 179 bewakingsemployés werkzaam geweest bij het Korps.

 

Belangstelling Reünie

Na 80 jaar is het misschien tijd voor een reunie van het korps en wat zou het dan mooi zijn op een locatie waar het allemaal begon in Veenhuizen.  Het is een behoorlijke organisatie en ik doe hier dan een eerste oproep voor mensen die dit willen organiseren. Wanneer je hiervoor wilt inzetten dan kun je een bericht sturen via de website. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0