Krijn Bouman

Krijn Bouman

Krijn Bouman wordt op de vacature van 6 oktober 1942 aangenomen en mag zich op 1 januari 1943 melden bij de hoofddirecteur van de Rijkswerkinrichting te Veenhuizen. 

 

Krijn werkte als hulpbewaarder in het huis van bewaring te Breda en reageert op een vacature als tijdelijke zaalopziener te Veenhuizen. Gearresteerd in Veenhuizen en vermoord in Neuengamme Duitsland, 10-3-1945.

 

Tijdens mijn zoektocht is mij toch wel veel duidelijk geworden. Bijvoorbeeld dat er toen heel veel naamfouten gemaakt zijn. Krijn Bouman is ook K Bouman, K. Bouwman, K.A.J. Bouman, K.A.J. Bouwman, en Krijn Bouwman. Tot ver in de jaren vijftig kreeg mijn oma brieven gericht aan K.A.J. Bouman!  Ik zag zelfs online een gedenksteen bij een locatie waar K. Bouwman op staat.

 

Mijn Opa, Krijn Bouman, is een geboren Rotterdammer! 

Het door mij geschreven stuk aan de hand van de documenten heet “Zondag 1 maart 2020”. Ik heb dit door een aantal mensen laten lezen die ons verhaal niet kennen. Zij waren onder de indruk en ook sommigen hebben een traan laten vloeien tijdens het lezen. Jack Bouman.