Programma

gevangenismuseum

Reünie 17-11-2023

De reünie van het Korps Gestichtswacht voor oud gestichtswachters die de opleiding hebben genoten tussen 1 juli 1942 en 1 februari 1984 ontmoeten elkaar in het Nationaal Gevangenismuseum te Veenhuizen.

  • 10:30 uur – 11:00 uur Ontvangst met koffie/thee en wat lekkers.
  • 11:15 uur Opening reünie 
  • 11:30 uur Presentatie met oude foto’s gewa en bekendmaking prijsvraag.
  • 12:00 uur Kennismaken oud-collega’s.
  • 12:30 uur lunch.
  • 13:30 uur Mini expositie gestichtswacht gevangenismuseum.
  • 14:30 uur koffie/thee kennismaken oud-collega’s.
  • 16:30 uur afsluiting reünie.

Bijdrage reunie:

Uiteraard zijn er wel kosten verbonden aan deelname aan de reünie. € 30,00 per persoon, inclusief entree museum, koffie en lunch. De drankjes zijn verder voor eigen rekening. Je deelname aan de reünie is definitief na ontvangst van je opgaveformulier en het overmaken van de eigen bijdrage. 

Heb je een Museumjaarkaart of een Vriendenloterij VIP Kaart wil je die dan meenemen en laten scannen bij de receptie van het museum. Er is ook een prijsvraag bij het inschrijven. Raad hoeveel deelnemers er komen op de reünie? Diegene die het raad of het er dichts bij zit wint een familieuitje in Museum Blokhuispoort met maximaal tien personen. De winnaar wordt op 17 nov. 2023 bekend gemaakt.


Adres gevangenismuseum

Nationaal Gevangenismuseum

Oude Gracht 1

9341 AA Veenhuizen

Tel: 0592 – 388264

info@gevangenismuseum.nl

Routebeschrijving

Per auto: Vanuit de richting Assen

Op de A28 neem je de afslag 33 (Assen West). Aan het eind van de afslag houd je Norg aan. Volg de borden richting Norg. Neem vervolgens de afslag Veenhuizen. Je volgt de weg langs het kanaal. In Veenhuizen neem je aan het einde van de bebouwde kom de vijfde afslag rechts naar het Gevangenismuseum. De route naar het museum is bewegwijzerd.

 

Vanuit de richting Groningen

Op de A28 neem je afslag 33 (Assen/Smilde). Aan het eind van de afslag houd je Norg aan. Volg de borden richting Norg. Neem vervolgens de afslag Veenhuizen. Je volgt de weg langs het kanaal. In Veenhuizen neem je aan het einde van de bebouwde kom de vijfde afslag rechts naar het Gevangenismuseum. De route naar het museum is bewegwijzerd.

 

Vanuit de richting Hoogeveen

Op de A28 neem je afslag 33 (Assen/Smilde/Norg). Aan het eind van de afslag houd je Norg aan. Volg de borden richting Norg. Neem vervolgens de afslag Veenhuizen. Je volgt de weg langs het kanaal. In Veenhuizen neem je aan het einde van de bebouwde kom de vijfde afslag rechts naar het Gevangenismuseum. De route naar het museum is bewegwijzerd.

 

Vanuit de richting Drachten

Neem de N381 naar Oosterwolde. Ter hoogte van Oosterwolde neem je de N919 naar Oosterwolde centrum en rijd je rechtdoor tot je Veenhuizen nadert. Daarna volg je de bewegwijzering naar het Gevangenismuseum.

Bij het museum kun je gratis parkeren.

 

Per openbaar vervoer

Vanaf station Assen neem je bus 14 richting Drachten. Vanaf halte Generaal van de Boschweg in Veenhuizen is het ongeveer 10 minuten lopen naar het museum.
Plan je route op www.9292.nl Bekijk ook Google Maps