Theo Gerritsen


Theo Gerritsen
Theo Gerritsen

Een korte weergave hebben gedaan over het verloop van hun carrière.

 

Na onze opleiding en een rondje Konijnenheuvel in Veenhuizen ben ik naar Amsterdam gegaan en gaan werken in het HvB op het Gartmanplantsoen, na een maand ben ik overgeplaatst naar de Vest in Haarlem. Hier heb ik met veel plezier  gewerkt, maar ik wilde weer terug naar de Veluwe (huisje met een tuin). Destijds was het nog gebruikelijk dat als  je wilde doorstromen naar de binnendienst,  je voorkeuren voor een andere standplaats kon opgeven bij de majoor en zo gebeurde het dat ik in juli 1979 naar de Koepel in Arnhem ben gegaan. Ik ben gaan wonen in Huissen, een leuk klein plaatsje vlak buiten Arnhem en woon daar nog steeds  met plezier.

 

In 1988 ben ik in korte tijd hoofdbewaarder/ brigadier/ teamleider geweest, de benamingen van die functies veranderde nog sneller als het licht. In 1988 sloot de Koepel zijn deuren, het monumentale gebouw voldeed niet meer aan de eisen  en ging de totale organisatie over naar de nieuwbouw in Arnhem-zuid en was de “Bleuband” al gauw een begrip in het Arnhemse. Hier ben ik afdelingshoofd geworden van de inkomstenafdeling en de verslavingsbegeleidingafdeling, een leuke en intensieve job. Op een gegeven moment ben ik eens over de schutting gaan kijken en daar vloeide uit voort dat ik Hoofd van het Penitentiaire Reclasserings Werk bij de justitiele  verslavingszorg in Arnhem ben geworden. Dit bleek niet zo’n goede keus van mij te zijn, na tweeënhalf jaar heb ik weer gesolliciteerd naar de functie van plaatsvervangend unitdirecteur en na aangenomen te zijn ben ik weer teruggekeerd op het oude nest.

 

Door weer een reorganisatie verdween In 2000 de functie van plud en heb ik een assesment ondergaan voor de functie van  unitdirecteur. ik bleek geschikt te zijn om deze functie te gaan vervullen. Zoals jullie wellicht weten is in 2009 de directielaag gereorganiseerd, daarbij ben ik benoemd als plaatsvervangend vestigingsdirecteur en had het niet veel gescheeld of ik was in Veenhuizen geplaatst. Dick Schuiling had zich hierop al verheugd. Maar ik vond dat niet zo’n goed idee en heb hiertegen mijn bezwaren geuit want de afstand van Huissen naar Veenhuizen was wel erg groot, met succes want ik ben in Arnhem gebleven.

 

Vorig  jaar kwam Jack bij ons werken om de informatiebeveiliging op orde te brengen en hebben we natuurlijk oude koeien uit de sloot gehaald en toen  is ook het idee geboren om een reünie te gaan organiseren.

 

Ik ben getrouwd en heb 2 dochters, 2 schatten van kleinkinderen en een 3e op komst, mijn hobby’s zijn mijn Koi’s (ik heb er zo’n 40),een  Bernersennenhond en ben lid van een schietvereniging.

 

Ik hoop aan het einde van dit jaar met flo (heet tegenwoordig SBF) te gaan en vind het hartstikke leuk om weer in contact te komen met jullie.

 

Groet Theo Gerritsen