Gezocht foto's en verhalen

Wij zoeken afbeeldingen over het Korps Gestichtswacht.
Heb je afbeeldingen beschikbaar over je Gewa tijd en geef je toestemming om de afbeeldingen te plaatsen op deze website, wij zijn daar erg blij mee. Als het kan graag de namen vermelden wie op de afbeeldingen staan. Alvast bedankt voor de bijdrage.

 

Afbeeldingen en video's kun je versturen met WeTransfer

WeTransfer is een Nederlandse down- en uploaddienst waarmee grote bestanden tot twintig gigabyte verstuurd kunnen worden. Met de dienst kunnen documenten, foto’s, muziek, presentaties en video gedeeld worden met maximaal 20 ontvangers.

 

E-mailadres: info@gestichtswacht.nl 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Jack Bouman (maandag, 09 maart 2020 19:28)

  Ik ben de kleinzoon van Krijn Bouman, één van de 11 opgepakte en omgebrachte gestichtswachters in 1944, en ben gisteren door mijn vader in het bezit gekomen van best wel, vind ik, bijzondere documenten over mijn opa. Mijn vader heeft zijn vader nooit gekend en is inmiddels 78 jaar, hij kan (nog) steeds niet over die periode spreken dat zijn vader niet meer thuis kwam. Ik heb onder andere zijn aanstelling, Processen Verbaal opgemaakt tijdens zijn werk in Veenhuizen, sportdocumenten, sportmedailles en een boekje met zijn handschrift wat in augustus 1944 ophoudt! Mogeljk is er noge meer! Mijn vader is de enige nog in leven zijnde zoon van Krijn Bouman. Mijn moeder heeft veel verhalen uit de die tijd uit overlevering van mijn oma. Er is heel veel wat wij blijkbaar nooit geweten hebben.

  Mogelijk kunnen we iets delen?

  Met vriendelijke groet,

  Jack Bouman
  (adres bekend bij de redactie)